Вести

Завршена конференција Актуелности у образовном систему Републике Србије 3

 Завршена пета по реду, дводневна конференција за директоре предшколских установа и школа, коју Мрежа РЦ и ЦСУ Србије одржавају традиционално у Врњачкој Бањи, у хотелу Zepter.

Ове године, конференција је носила назив „Актуелности у образовном систему Републике Србије 3“, јер се говорило о новинама у нашем образовном систему, које су актуелне током једне школске године.

Било је прегршт занимљивих тема, јер су нам 2020. и 2021. година донеле велике изазове и новине, али су нас и оснажиле и указале да не смемо престати да учимо, да се усавршавамо и професионално развијамо.

Конференција је била иделна прилика да установимо шта је урађено у протеклих годину дана, као и шта нас чека у наредном периоду. 

Колико смо били спремни да се ухватимо у коштац са новим изазовима и новим захтевима који су пред нама, колико смо спремни да наставимо овим путем и унапређујемо себе, своја знања и вештине како бисмо одговорили на потребе деце и ученика, су теме о којима морамо промишљати из дана у дан.

Пракса је показала да се до најбољих закључака и решења долази када се снаге удруже, када сви допринесу својим идејама, знањем и радом.

Одржан састанак представника АМСС и РЦУ

Милена Вићевић, директорка РЦУ, 13.априла, састала се са Иваном Јевтићем, регионалним менаџером Ауто мото Савезa Србије. Тема састанка била је припрема за едукације нових возача у циљу повећане безбедности у саобраћају које би биле организоване у РЦУ.

Промоција Јавног позива Центра за промоцију науке

Центар за промоцију науке и ове године отвара Јавни позив у оквиру Категорије 1 – Пројекти промоције науке у Научним клубовима и у сарадњи са нама,  организоваће неколико онлине промоција које би истовремено биле и прилика да се информишете око  основа шта пројекти треба да садрже.

Јавни позив ће бити отворен у уторак 6. априла и траје до 29.априла.

Предлог је да у форми wебинара, у три термина наредне недеље ЦПН одржи промоције.

Предложени датуми и термини су:

- 5. април од 11 до 14 сати;

- 8. април од 14 до 17 сати;

- 9. април од 11 до 14 сати

Линк за промоцију је исти за све термине:

meet.google.com/mit-abxm-wpo

План је да првих сат времена искористимо да презентујемо сам Јавни позив и технички прођемо кроз пријаву са временом за питања. Након 15 мин паузе, посветили бисмо већи део времена садржајима пројеката. Прво бисмо у 30 минута презентације скренули пажњу на најважније делове које треба пројекат да садржи, а затим бисмо кроз дискусију и примере и практично приказали.

Није неопходно да се пријављујете за wебинаре већ  Вам  шаљемо  линк и датуме , да сами одлучите који Вам је термин прихватљив.

Конференција Иновације у јавној управи – "Питање избора?“

Тим РЦУ, 25.марта, похађао је онлине конференцију „Иновације у јавној управи – Питање избора?“ у организацији Националне академије за јавну управу.

Конференција „Иновације у јавној управи – Питање избора?“ намењена је пре свега државним службеницима и запосленима у јединицама локалне самоуправе, али отворена је и за све заинтересоване грађане који желе да се упознају са напорима које улажу владе, како у Србији тако и у Француској, како би подржале иновације у јавном сектору.

Ова конференција биће прилика за све учеснике да се упознају са различитим размишљањима о иновацијама у јавном сектору, од оних из самог врха владе до практичних примера како службеници могу постати иноватори у свом свакодневном раду.

КОНТАКТ ИНФО

Регионални центар за професионални развој запослених у образовању

Немањина 52
31000 Ужице
Србија

Тел / Факс: 031/514-624
Телефон: 031/512-580
И-мејл: office@rcu-uzice.rs

Веб сајт: www.rcu-uzice.rs

Месечни планови

Мај 2021
П У С Ч П С Н
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Акредитовани програми