Вести

Обележен Светски дан вода

22. марта у РЦУ осми пут уприличена је додела награда за најбоље учеснике конкурса који традиционално, поводом Светског дана вода, расписијују ЈКП “Водовод” и РЦУ. Пристигло је 186 ликовних и 43 литерарна рада на тему “Да нема воде”, што по речима Душка Љујића директора ужичког Водовода говори да је 229 деце обратило пажњу на значај воде.

“Веома смо задовољни одзивом ученика који су ове године послали изузетне радове. То значи да су наша деца свесна значаја очувања водних ресурса, што заправо и јесте циљ овог конкурса који реализујемо осму годину заредом. Поред доделе награда, симболично на овај дан кренули смо и у чишћење дугогодишње велике депоније у приобаљу акумулације Врутци. Желели смо да својим чешћем и личним примером покажемо да воду треба чувати, јер ће са сваким даном бити све већа потреба за њом.”

Милена Вићевић директорка РЦУ захвалила се ученицима основних школа из града и целог Златиборског округа који су узели учешће на конкурсу и истакла да је ово начин да деца изразе своје мишљење, али и да утичу на промену свести о значају очувања вода и код својих вршњака и код читаве заједнице

 
 
 

Реализован семинар Стрес у школи превазилажење промена

23. марта у РЦУ одржан је семинар Стрес у школи превазилажење промена за наставнике из Техничке школе "Радоје Љубичић" .
Семинар су реализовале :Александра Јовановић Ђукић, дипломирани психолог, Медицинска школа, Ужице;
Снежана Стаматовић, дипломирани педагог, Техничка школа Пожега.

 

СОС Дечије село Краљево представио програме подршке

СОС Дечије село  Краљево - Центар за подршку деци и породици , 21.марта у РЦУ  представио је  програме/услуге које пружају, са највећим акцентом на промоцији новоуспостављеног превентивног Програма подршке за мајке и бебе
 
Реч је о Програму који је усмерен на пружање подршке трудницама и мајкама породиљама, њиховим новорођеним бебама и њиховој другој деци, који немају основне услове за живот и бригу о деци, као ни подршку своје породице, партнера и заједнице.
 
С обзиром да је реч о превентивној услузи у оквиру система социјалне заштите,програм је представљен стручним радницима релевантних институција Златиборског округа.

 
 
 
 

Рана писменост-изазови у пракси

14.марта у РЦУ одржана је још једна активност за васпитаче запослене у предшколским установама са подручја Школске управе Ужице на тему Рана писменост-изазови у пракси, а реализовала је саветница спољна сарадница, Снежана Шаровић.

 

КОНТАКТ ИНФО

Регионални центар за професионални развој запослених у образовању

Немањина 52
31000 Ужице
Србија

Тел / Факс: 031/514-624
Телефон: 031/512-580


Веб сајт: www.rcu-uzice.rs

Месечни планови

Април 2024
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Најновији семинари

Нема догађаја

Акредитовани програми