Вести

Oкругли сто „Интеркултурално образовање у образовном систему Републике Србије - изазови и перспективе“

Задовољство нам је да Вас позовемо да узмете учешће у раду округлог стола под називом „Интеркултурално образовање у образовном систему Републике Србије - изазови и перспективе“ који ће се одржати у среду, 18. септембра 2019. године у 11:00 часова у Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању - Ужице (Ул. Немањина 52).

Округли сто је део серије округлих столова који имају за циљ да омогуће дијалог и упознавање релевантних актера у изабраним локалним заједницама (представници локалних самоуправа, релеватних струковних удружења просветних радника и родитеља, управа школа, просветних радника, представника академске заједнице, организација цивилног друштва и медија)  са концептом интеркултуралног образовања и могућностима његове примене у образовном систему Републике Србије. Округли сто ће, такође, бити прилика за размену искустава у вези са досадашњим истраживањима и иницијативама организација цивилног друштва у погледу афирмације поменутог концепта.

У прилогу се налази радна агенда округлог стола.

Молимо Вас да своје учешће потврдите најкасније до уторка, 17. септембра 2018. године до 12:00 часова.

За све додатне информације стојимо Вам на располагању и можете нас контактирати на е-маил Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или на број телефона 064 218 91 37. Контакт особа је Фахрудин Кладничанин.

Округли сто је део пројекта „Мапирање изазова у имплементацији образовања на језицима националних мањина и подршка концепту интеркултуралног образовања“ који Академска иницијатива „Форум 10“ реализује уз подршку Фондације за отворену друштво, Србија.

Семинари РЦУ акредитовани у систему стручног усавршавања Црне Горе

Одлуком Националног савета за образовање Црне Горе у оквиру Јавног позива, акредитовано је пет програма стучног усавршавања аутора чије програме подржава РЦУ:

  • Обука наставника за примену различитих метода учења у настави-аутори и реализатори: Радица Благојевић Радовановић и Гордана Томоњић;
  • Активирајмо ученике подстицајним задацима-аутори и реализатори: Вера Исаиловић и Јелена Бошковић;
  • Оснаживање наставника за васпитни рад у циљу превенције насиља-аутори и реализатори: Радица Благојевић Радовановић и Гордана Томоњић;
  • Оснаживање наставника за препознавање дискриминације и упознавање са механизмима заштите од дискриминације-аутори и реализатори: Милена Вићевић и Гордана Савић;
  • Комуникација у предшколској установи; ауторка: Александра Милошевић.

Још један бесплатан курс Енглеског језика за наставнике у РЦУ

Поштовани,

 

Агенција за едукацију INTERACTIVE И РЦУ, Вас позивају да се пријавите на четворомесечни бесплатан почетни курс енглеског језика A1. 

 

Курс ће трајати од 3. октобра 2019. године до 3. фебруара 2020. године и обухвата два часа недељно у трајању од сат времена. Курс ће се реализовати у РЦУ.

Зашто похађати курс?

Ово је бесплaтaни нтерaктивaн курс енглеског језика зa одрaсле који се лaко прaти јер полaзи од основa и оспособљaвa Вaс кaко дa користите енглески језик у рaзличитим ситуaцијaмa:

-увежбaвaћете говорне и вештине слушaњa и писaњa;

-нaучићете основне појмове и обогaтити свој вокaбулaр;

-почећете користити прaктичне примере из конверзaцијског енглеског већ од првог чaсa;

-нaпредовaти уз помоћ редовних вежби, зaнимљивих лекцијa, зaдaтaкa, квизовa, тимског рaдa, игaрa и личних мотивaционих плaновa;

-стећи добaр увид у основе грaмaтике и вокaбулaрa и тиме постaвити темељ зa дaље учење.

 

Овaј курс је пaжљиво осмишљен дa Вaм помогне дa стекнете основне језичке вештине које ће Вaм помоћи дa појaчaте своје сaмопоуздaње у додиру сa новим технологијaмa и сусрету сa генерaцијaмa које стaсaвaју у добa интернетa, мобилних aпликaцијa и неопходности рaзвојa више језичности. 

Рок за пријаву за похађање курса је 20. септембар 2019. године. Пријаве примамо путем телефона 031/514 624 или путем мејла Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Приликом пријављивања неопходно је да оставите Вашу мејл адресу и контакт телефон.

Посета заменика градоначелника Града Ужица РЦУ

Данас је РЦУ, посетио, заменик градоначелника Града Ужица, господин Иван Станисављевић.
Приликом посете, заменик градоначелника је обишао простор РЦУ и упознат је са планом будућих активности РЦУ.

КОНТАКТ ИНФО

Регионални центар за професионални развој запослених у образовању

Немањина 52
31000 Ужице
Србија

Тел / Факс: 031/514-624
Телефон: 031/512-580
И-мејл: [email protected]

Веб сајт: www.rcu-uzice.rs

Месечни планови

Јул 2020
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Најновији семинари

Нема догађаја

Акредитовани програми