Вести

Путовање у Истанбул за запослене у образовању

ИСТАНБУЛ –  1.МАЈ  2019  /  3 НОЋЕЊА   

29.04- 04.05.2019.

 

СИМ ТУРС УЖИЦЕ И РЦУ ОРГАНИЗУЈУ ЗАЈЕДНИЧКО ПУТОВАЊЕ У ИСТАНБУЛ ЗА ЗАПОСЛЕНЕ У ОБРАЗОВАЊУ СА УКЉУЧЕНИМ  ЈЕДНОДНЕВНИМ БЕСПЛАТНИМ СЕМИНАРОМ ПО ИЗБОРУ У ПОНУДИ РЦУ У ТОКУ 2019. ГОДИНЕ.

 

                  Истанбул је једини град који се простире на два континента,  скоро 15 милиона становника. Истанбул  има три дела: стари европски(Стамбол), нови европски (Галат), који раздваја залив Златни  рог, и азијски који се налази са друге стране залива Босфор. Од великог броја џамија, издвајају се Аја Софија и Плава џамија. Аја Софија изграђена је за време  владавине византијског цара Јустинијана 537. године, као хришћански храм. Истанбул  има и два владарска дворца, седишта династије султана. Топкапи  је место на којем су султани и паше најдуже владали. Смештен је у самом врху  полуострва старог дела града, уз Аја Софију, са погледом на Мраморно море и Босфор. Данас је то музеј изузетне  вредности и значаја у коме  је изложено богатство онога доба.  Истанбул  спада међу највеће градове Европе и света ,  а по својој важности за културу и историју, сврстава се у сам врх попут Рима, Лондона или Париза.

Опширније...

Презентација Еразмус + пројекти у РЦУ

Поштовани,

 

Позивамо Вас на презентацију Еразмус + пројекти: могућности за међународну сарадњу, која ће се одржати у РЦУ у петак, 28. 12. 2018. године у 19 часова.

Еразмус + амбасадор Олгица Спасојевић представиће могућности за учешће школа и предшколских установа у овогодишњем конкурсном року и пренети искуства из пројеката реализованих у претходној школској години.

Састанак Актива директора ужичких основних школа у РЦУ

У петак, 23.новембра у РЦУ, одржан је састанак Актива директора ужичких основних школа. 


Састанак је водила председница Актива, Станимирка Смиљанић Раонић.

 
Директорка РЦУ, Милена Вићевић, је присуствовала састанку, и том приликом је представила програм рада РЦУ као и предлоге за будућу сарадњу.

Чланови Удружења васпитача Златиборског округа похађали семинар у РЦУ

Чланови Удружења васпитача Златиборског округа, у недељу, 18. новембра у РЦУ, похађали су семинар Израда дидактичких средстава и играчака за подстицање сензомоторног развоја деце предшколског узраста – Примери добре праксе Сензомоторни зид.


Циљ семинара је:Упознавање васпитача и медицинских сестара васпитача са значајем који има сензомоторни развој за целокупан раст и развој предшколског детета као и оспособљавање васпитача и медицинских сестара васпитача за израду средстава која подстичу овај развој.


Семинар су реализовале:Невена Милановић Царевић, струковни васпитач, ПУ Сунце; Сандра Остојић, мастер васпитач, докторант ФПНЈ, ПУ Сунце; Светлана Рашић, медицинска сестра васпитач, ПУ Сунце; Снежана Остојић, медицинска сестра васпитач, ПУ Сунце

КОНТАКТ ИНФО

Регионални центар за професионални развој запослених у образовању

Немањина 52
31000 Ужице
Србија

Тел / Факс: 031/514-624
Телефон: 031/512-580
И-мејл: office@rcu-uzice.rs

Веб сајт: www.rcu-uzice.rs

Месечни планови

Септембар 2019
П У С Ч П С Н
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Акредитовани програми