Вести

Одржан семинар за наставнике из ОШ " Слободан Секулић"

Учитељи, наставници и стручни сарадници  из ОШ " Слободан Секулић" из Ужица, 4. фебруара у РЦУ, похађали су семинар "Оснаживање наставника и васпитача за препознавање дискриминације и упознавање са механизмима заштите од дискриминације", каталошки број 132.

Општи циљ семинара: Оснаживање и подстицање запослених у образовању да препознају дискриминацију и да стекну знања и вештине о механизмима за заштиту од дискриминације у оквиру свог професионалног ангажмана.

Опширније...

Наставници из Ужичке гимназије похађали семинар у РЦУ

Наставници из Ужичке гимназије, 1. и 2. фебруара у РЦУ, похађали су семинар Школа будућности – Microsoft програмима до савремене наставе, каталошки број 304.


Циљеви семинара: Унапређење компетенција наставника за примену савремених информационо комуникационих технологија у настави; Оснаживање наставника за употребу иновативних комуникација у сврху унапређивања квалитета наставе.


Аутори семинара:Јасмина Марковић, школски педагог, дипломирани професор педагогије, ОШ Јован Јовановић Змај, Алексиначки Рудник; Зорица Милојковић, директор, ОШ Јован Јовановић Змај, Алексиначки Рудник; Марија Петровић, професор српског језика, дипломирани филолог за српски језик, ОШ Јован Јовановић Змај, Алексиначки Рудник; Сузана Ристић, професор историје, ОШ Јован Јовановић Змај, Алексиначки Рудник.

Одржана седница Скупштине "Мреже РЦ и ЦСУ Србије"

У Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању у Смедереву, 31.01.2019. год. одржана је редовна седница Скупштине "Мреже РЦ и ЦСУ Србије". Овом приликом поднет је извештај о раду Скупштине.Известилац је била председница Управног одбора " Мреже РЦ и ЦСУ Србије" и директорка ЦСУ Крагујевац Зорица Николић.

Главна тема Скупштине била је везана са статутарна питања, где је на предлог стручних сарадника запослених у Центрима за професионални развој једногласно донета одлука о проширењу чланова Управног одбора. Том приликом изгласани су следећи предложени кандидати:
 Из реда директора у Управни одбор "Мреже РЦ и ЦСУ Србије", изгласани су: Милена Вићевић, директорка РЦУ и Ненад Станојевић, директор ЦСУ Крушевац, док, стручне сараднике у Управном одбору заступају Владимир Средојевић из ЦСУ Крагујевац и Анка Ивановић из ЦСУ Лесковац.

Опширније...

Презентација примера добре праксе у РЦУ

22. јануара у РЦУ, одржана је презентација примера добре праксе: Реализација слободне наставне активности Чувари природе кроз међупредметно повезивање. 
Реализатори: Милева Рогић и Јелена Радовановић, саветници спољни сарадници Школске управе Ужице.
Циљна група: наставници биологије и других природних наука у основној школи.

Још један бeсплатан курс Енглеског језика за наставнике у РЦУ

Агенција за едукацију INTERACTIVE И РЦУ, Вас позивају да се пријавите на четворомесечни бесплатан почетни курс енглеског језика A1. 

Курс ће трајати од 4. марта 2019. године до 4. јуна 2019. године и обухвата два часа недељно у трајању од сат времена. Курс ће се реализовати у РЦУ.

Зашто похађати курс?

Ово је бесплaтaни нтерaктивaн курс енглеског језика зa одрaсле који се лaко прaти јер полaзи од основa и оспособљaвa Вaс кaко дa користите енглески језик у рaзличитим ситуaцијaмa:

  • увежбaвaћете говорне и вештине слушaњa и писaњa;
  • нaучићете основне појмове и обогaтити свој вокaбулaр;
  • почећете користити прaктичне примере из конверзaцијског енглеског већ од првог чaсa;
  • нaпредовaти уз помоћ редовних вежби, зaнимљивих лекцијa, зaдaтaкa, квизовa, тимског рaдa, игaрa и личних мотивaционих плaновa;
  • стећи добaр увид у основе грaмaтике и вокaбулaрa и тиме постaвити темељ зa дaље учење.

Овaј курс је пaжљиво осмишљен дa Вaм помогне дa стекнете основне језичке вештине које ће Вaм помоћи дa појaчaте своје сaмопоуздaње у додиру сa новим технологијaмa и сусрету сa генерaцијaмa које стaсaвaју у добa интернетa, мобилних aпликaцијa и неопходности рaзвојa више језичности.

Рок за пријаву за похађање курса је 28. јануар 2019. године. Пријаве примамо путем телефона 031/514 624 или путем мејла Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Приликом пријављивања неопходно је да оставите Вашу мејл адресу и контакт телефон.

КОНТАКТ ИНФО

Регионални центар за професионални развој запослених у образовању

Немањина 52
31000 Ужице
Србија

Тел / Факс: 031/514-624
Телефон: 031/512-580
И-мејл: office@rcu-uzice.rs

Веб сајт: www.rcu-uzice.rs

Месечни планови

Септембар 2019
П У С Ч П С Н
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Акредитовани програми