Вести

Одржан семинар „Пажња као предуслов успешне наставе“

23. марта у РЦУ, одржан је семинар „Пажња као предуслов успешне наставе“, каталошки број 528, једнодневни семинар, (8 бодова).

Семинар су похађали учитељи и наставници из Ужица и околине.

Циљ семинара: упознавање наставника са појмом, функцијама, развојем и значајем пажње у наставном процесу.

Ауторке и реализаторке семинара; Александра Јовановић Ђукић, дипломирани психолог, Медицинска школа Ужице; Драгана Ђурић, дипломирани психолог, Ужичка гимназија, Медицинска школа Ужице.

Додељене награде победницима ликовног и литерарног конкурса

Поводом обележавања Светског дана Вода, 22. марта у просторијама ЈКП Водовод Ужице директорка РЦУ, Милена Вићевић и директор ЈКП Водовод Душко Љујић, награђеним ученицима на конкурсу "Вода не зна границе" доделили су награде. Уз присуство награђених, њихових родитеља и наставника награђени су у пријатној атмосфери показали своје ликовне радове и прочитали своје литерарне радове.

Радионице за младе

У петак, 22. марта у РЦУ, одржане су радионице за младе на тему социјално ангажованог маркетинга, омладинског активизма и партиципације младих под покровитељством Пријатеља деце Србије.

Радионице су похађали млади из Златиборског округа.

Представљени наставни материјали за борбу против антисемитизма

14 .марта у РЦУ, одржана је презентација Наставних материјала за борбу против антисемитизма.
Едукативне материјале је представила, Весна Лучић, наставница историје у ОШ Стари град у Ужицу.

ОЕБС-ова Канцеларија за демократске институције и људска права (ОДИХР) у сарадњи са "Кућом Ане Франк" и другим партнерским организацијама је развила едукативне материјале за борбу против антисемитизма као средство, инструмент за подизање свести ученика и младих о овој појави. Наведени материјали су преведени и прилагођени у 15 европских држава и користе се у процесу наставе и учења.

На основу потписаног Меморандум о разумевању[1] између Министарства спољних послова, Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Министарства омладине и спорта Републике Србије и ОЕБС-ове[2]Канцеларије за демократске институције и људска права (ОДИХР) развијени едукативни материјали су преведени на српски језик и прилагођени околностима у Србији а у циљу даљег јачања партнерских односа, посебно у  спречавању појаве антисемитизма код ученика и младих.

Наставни материјали за борбу против антисемитизма су одобрени као додатно наставно средство решењем Завода за унапређивање образовања и васпитања, број 1639 – 3/2018 од 15.10.2018.

КОНТАКТ ИНФО

Регионални центар за професионални развој запослених у образовању

Немањина 52
31000 Ужице
Србија

Тел / Факс: 031/514-624
Телефон: 031/512-580
И-мејл: office@rcu-uzice.rs

Веб сајт: www.rcu-uzice.rs

Месечни планови

Новембар 2019
П У С Ч П С Н
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Акредитовани програми