Вести

Одржана седница Управног и Надзорног одбора РЦУ

18. јануара у РЦУ, одржана је седница Управног и Надзорног одбора установе.


Седницу је водила Милица Лекић Спасојевић, председница Управног одбора РЦУ, а известилац је била, Милена Вићевић - директорка РЦУ.


На седници је усвојен Годишњи програм пословања РЦУ за 2020. годину; усвојене су измене финансијског плана установе за 2019. годину; донета је Одлука о формирању комисије за попис основних средстава; чланови Управног и Надзорног одбора су информисани о усклађивању Правилника о организацији и систематизацији радних места установе са Каталогом радних места.

Представљен је Лексикон стваралаца у предуниверзитетском образовању

28. децембра у РЦУ, представљен је Лексикон стваралаца у предуниверзитетском образовању у намери да се јавност упозна са стручним и научним стваралаштвом просветних радника у Србији и тиме афирмише професију наставника, Догађај је отворила, Милена Вићевић, директорка РЦУ.


KLETT друштво за развој образовања објавило је Лексикон стваралаца у предуниверзитетском образовању, чији су аутори др Миленко Кундачина и мр Мирјана Пајић Илић.
Представљање је реалзовано у организацији удружења KLETT друштво за развој образовања и РЦУ.


Сврха Лексикона је да представи 1000 просветних радника који активно стварају и издвајају се у својој професионалној популацији те да и њих и остале подстакне на даљи професионални развој.

Реализована радионица "Проблематика оцењивања у настави вештина у основној школи"

25.децембра у РЦУ, одржана је и радионица "Проблематика оцењивања у настави вештина у основној школи".

Активност је реализовала мр Александра Тијанић Славујевић, спољни сарадник Школске управе Ужице.

Радионицу су похађали наставници музичке и ликовне културе и физичког васпитања.

Јавна расправа о предлогу Стратегије унапређења положаја особа са инвалидитетом у Републици Србији за период од 2020. до 2024. године

20. децембра у РЦУ, одржана је Јавна расправа о предлогу Стратегије унапређења положаја особа са инвалидитетом у Републици Србији за период од 2020. до 2024. године.


О предлогу Стратегије говорили су: представници Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања,Тима Уједињених нација за људска права и представници Тима за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије.


Резултате евалуације претходне Стратегије и предлог циљева и мера новог стратешког документа, представио је, Владан Јовановић, експерт задужен за припрему документа.

Презентовани примери добре праксе са фокусом на исходе

17. децембра у РЦУ, одржана је презентација примера добре праксе, интердисциплинано повезивање са фокусом на исходе. Активност је планирала Школска управа у сарадњи са спољним сарадником мр Александром Тијанић Славујевић.

Примере из праксе, презентовале су и Оливера Шуљгић, наставник ликовне културе у ОШ "Нада Матић" у Ужицу, Ана Петронијевић, наставник историје у ОШ "Димитрије Туцовић" у Чајетини и Гордана Томоњић, педагог у ОШ " Стеван Јоксимовић " у Рогачици.

Презентацији су присуствовали наставници предметне и разредне наставе који реализују програме наставе и учења базиране на исходима.

КОНТАКТ ИНФО

Регионални центар за професионални развој запослених у образовању

Немањина 52
31000 Ужице
Србија

Тел / Факс: 031/514-624
Телефон: 031/512-580
И-мејл: [email protected]

Веб сајт: www.rcu-uzice.rs

Месечни планови

Август 2020
П У С Ч П С Н
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Најновији семинари

Нема догађаја

Акредитовани програми