Вести

Реализована обука " Методе рада са децом предшколског узраста"

15. маја у РЦУ реализована је обука "Методе рада са децом предшколског узраста" запослених у Предшколским установама Златиборског округа у оквиру активности спољних сарадника саветника.


Циљ обуке је методолошко оснаживаwе групе васпитача који ће на јесен преузети групе деце узраста од три године, кроз теоријску систематизацију и практчну примену.

 

Обуци је присуствовало 30 васпитача из Предшколских установа Златиборског округа.

Опширније...

Радионица "Портфолио наставника/годишњи план и годишњи извештај о стручном усавршавању наставника"

Поштована/и,

 

у сарадњи са Регионалним  центром  за професионални развој запошљених у образовању  (Ужице), дана 23.05.2017.  одржава  се  још једна   радионица ‘Портфолио наставника/годишњи план и годишњи извештаја о стручном усавршавању наставника.‘

Радионица  23.05.2017.  је намењена  школама  које гравитирају ка РЦ  Ужице. Како би омогућили што већем броју школа да се упознају са предностима овог сервиса ограничили смо, за ову радионицу, број полазника из једне школе на 2 наставника.

Предности овог сервиса, између осталог је и  то да :

Наставници добијају прилику да свој портфолио, план стручног усавршавања и  годишњи извештај о стручном уствршавању  ураде  на брз, лак и једноставан начин. Школе на основу појединачних е-Портфолија наставника добијају базу података о  стручном усавршавању наставника у школи и могућност да план школе апсолутно усагласе са планом појединца у школи.

Опширније...

Радионица "Савремена технологија у настави српског језика"

РЦУ и Школска управа Ужице позивају наставнике српског језика да присуствују радионици "Савремена технологија у настави српског језика", која ће се одржати 19. маја 2017. год. (петак) у 19 часова у рачунарској учионици РЦУ.


Циљ радионице је упознавање наставника са могућностима унапређења наставе коришћењем савремених технологија уз представљање примера добре праксе.


Радионицу, која се одржава у оквиру активности саветника спољних сарадника, реализоваће Олгица Спасојевић, наставник српског језика.


Учешће на радионици можете пријавити на мејл адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. до четвртка, 18. маја до 12 сати.

Предавања на тему „Безбедност у саобраћају и аутоспорту“ за ужичке средњошколце

„Ужице рели тим“ и РЦУ, у периоду од 15. до 17. маја, раелизују за ужичке средњошколце предавања на тему „Безбедност у саобраћају и аутоспорту“  . Предавања ће бити реализована, 15., 16. и 17. маја у 20 сати у сали РЦУ.

Ученици средњих школа, као активни учесници у једном сегменту саобраћаја, али и као будући возачи,  на тему безбедности имаће прилику да слушају, и активно учествују у дискусији од стране функционера у аутоспорту.

Предавање је конципирано као спој теоријског и практичног рада кроз видео примере из праксе кроз иницирање активног дијалога са учесницима.

Опширније...

Презентација примера добре праксе

Поштоване колегинице и колеге,


Позивамо Вас на презентацију примера добре праксе:

  1. Јавног часа интегративне наставе на тему ВАСКРС
    Час су реализовали наставници Основне школе "Стари град" 11. априла 2017. године
  2. Јавног часа "Сећања на жртве геноцида и Холокауста" у ОШ "Димитрије Туцовић", Чајетина, реализованом 4. маја 2017. у библиотеци Чајетине и ОШ " Д. Туцовић".


Презентација часова ће се одржати 10. маја 2017. године,у просторијама РЦУ, са почетком у 20 часова. 
Дођите, да разменимо искуства и унапредимо сопствени рад.

КОНТАКТ ИНФО

Регионални центар за професионални развој запослених у образовању

Немањина 52
31000 Ужице
Србија

Тел / Факс: 031/514-624
Телефон: 031/512-580
И-мејл: [email protected]

Веб сајт: www.rcu-uzice.rs

Месечни планови

Мај 2020
П У С Ч П С Н
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Најновији семинари

Нема догађаја

Акредитовани програми