Вести

Одржана још једна Обука Подршка самовредновању у оквиру системске подршке квалитету самовредновања

6. фебруара у РЦУ, одржана је још једна обука Подршка самовредновању у оквиру системске подршке квалитету самовредновања. Обука је решењем министра просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије сврстана на Листу програма од јавног интереса, што јој даје карактер обавезне обуке.


Обуци су присуствовали директори средњих школа, руководиоци Тимова за самовредновање и руководиоци Тимова за обезбеђивање квалитета и развоја установе из Ариља, Косјерића, Пожеге и Ужица.


Водитељи обуке су просветни саветници Школске управе Ужице: Радмила Марјановић и Јелена Павловић.

Реализована обука Подршка самовредновању у оквиру системске подршке квалитету самовредновања

4. фебруара у РЦУ, одржана је обука Подршка самовредновању у оквиру системске подршке квалитету самовредновања. Обука је решењем министра просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије сврстана на Листу програма од јавног интереса, што јој даје карактер обавезне обуке.


Обуци су присуствовали директори основних школа, руководиоци Тимова за самовредновање и руководиоци Тимова за обезбеђивање квалитета и развоја установе из Ариља, Косјерића, Бајине Баште и Пожеге.


Водитељи обуке су просветни саветници Школске управе Ужице: Миленко Николић и Јелена Павловић.

Одржан експертски регионални састанак посвећен дефинисању показатеља за предшколско образовање на локалном нивоу

3.фебруара у РЦУ одржан је експертски регионални састанак, посвећен дефинисању показатеља за предшколско образовање на локалном нивоу.


Састанак је одржан у оквиру пројекта Локализација европских интеграција – предшколско васпитање и образовање, који подржава Фондација за отворено друштво (ФОД), а спроводи Центар за социјалну политику из Београда, у сарадњи са Женским центром из Ужица и Едукационим центром из Лесковца.


Циљ пројекта је успостављање сарадње између грађана, институција, академске заједнице, удружења грађана, Савета родитеља и осталих релевантних група ради дефинисања показатеља за праћење развоја предшколског образовања на локалном нивоу.


Радмила Гујаничић из Женског центра Ужице је представила пројекат, након чега је Жарко Шундерић, директор Центра за социјалну политику из Београда представио предлог показатеља којим би требало пратити развој предшколског образовања и васпитања на локалном нивоу. Након тога је уследио разговор и дискусија са учесницима о могућностима за унапређивање предлога показатеља.

Реализована радионица Иницијални тест као карика између три циклуса образовања

Вечерас је у РЦУ, реализована радионица Иницијални тест као карика између три циклуса образовања.Учесници радионице су учитељи четвртог разреда и биолози основних и средњих школа.

Водитељи радионице су Милева Рогић, биолошкиња и Станојла Цветковић, учитељица, саветнице-спољне сараднице при Школској управи Ужице, чији рад менторишу Радмила Марјановић и Драгица Јокић, просветне саветнице у Школској управи Ужице.

Циљ радионице је размена искуства између учитеља и наставника биологије у основној и средњој школи.Тиме се постиже континуитет у учењу природних појава и процеса и живих бића, као и успешну израду иницијалног теста у петом разреду основне школе и првом разреду средње школе.

Још једна радионица у организацији Школске управе Ужице

23. јануара у РЦУ, реализована је још једна радионица са циљем унапређивања инклузивне праксе у основним школама.

Радионица се реализује у оквиру активности које је планирала Школска управа Ужице у сарадњи са саветницима-спољњим сарадницама, Драгицом Ђуровић и Данијелом Ватазевић.

Радионицу су похађали наставници разредне и предметне наставе који реализују наставу по ИОП-у из Нове Вароши, Пријепоља и Прибоја.

КОНТАКТ ИНФО

Регионални центар за професионални развој запослених у образовању

Немањина 52
31000 Ужице
Србија

Тел / Факс: 031/514-624
Телефон: 031/512-580
И-мејл: [email protected]

Веб сајт: www.rcu-uzice.rs

Месечни планови

Јул 2020
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Најновији семинари

Нема догађаја

Акредитовани програми