Реализација пројекта „Оптика кроз уради сам огледе“

Пројекат „Оптика кроз уради сам огледе“ , одобрен на конкурсу Центра за промоцију науке из Београда, реализоваће се 18. јануара од 11 до 18 часова, у  Научном клубу  Регионалног центра за професионални развој запослених у образоваоу Ужицe.

Пројекат ,, Оптика кроз уради сам огледе “ намењен је ученицима основних школа који ће имати прилику да се упознају са градивом из геометријске оптике кроз радионицу која саржи низ занимљивих огледа које ученици могу направити како у школи тако и код куће. На почетку радионице сваки ученик добија свеску за експерименте, у коју пише претпоставке, запажања и закључке. Улога едукатора је да усмерава ученике приликом реализације једноставних огледа и потврђивања постављених хипотеза, као и формулације закључака. Кроз креативну радионицу ученици праве холограм, калеидоскоп, перископ и изводе огледе са ласером. У завршном делу радионице организује се додела диплома свим учесницима.

Радионице воде Далибор Рајковић, професор физике и информатике и Милена Живковић, дипломирани физичар – физичар за општу физику. Радионице ће се реализовати  са ученицима 7. и 8.разреда из вишеосновних школа Града Ужица.  Предвиђен је рад у групи од 12-15-оро деце.